NAŠA ZIMA PRIJA SVIMA!

Donosimo vam program koji će otopiti i najhladnije dane!

U periodu 1.2.2021. – 31.3.2021. posetioci će moći da uživaju u raznim pogodnostima i učestvuju u nezaboravnim aktivnostima.

Parovi koji odluče da bilo koji februarski dan provedu u Muzeju Iluzija dobijaju popuste na karte, a na sam Dan zaljubljenih iste očekuju dodatna iznenađenja i pogodnosti.

Sreda će biti najtopliji dan u nedelji! Po prvi put u Muzeju Iluzija u Happy Hour periodu od 16 do 20h će svi posetioci moći da iskoriste 20% popusta na sve vrste ulaznica kao i na deo asortimana čuvenih didaktičkih igrica!

Svakog petka u periodu 18h-19h za grupe i porodice organizujemo čuvenu „Potraga za blagom“ za čije učešće je obavezna prijava.

Vikendom će porodice zajedno sa svojim prijateljima po ceni obilaska muzeja imati priliku da učestvuju u zabavnom interaktivnom kvizu u periodu 12-16h.

Usled organizacijskih priprema i poštovanja epidemioloških mera za grupne programe su obavezne prijave minimum 5 dana ranije putem e-maila: info@muzejiluzija.rs.

JUTARNJA ZABAVA ZA DECU POVODOM NOĆI VEŠTICA U MUZEJU ILUZIJA

U subotu 31. oktobra Muzej iluzija Beograd obeležava Noć veštica i organizuje nezaboravnu dečiju zabavu u jutarnjem terminu 10-12h.

Posebno osmišljen program obuhvataće stručno vođstvo kroz tajanstveni svet iluzija, kreativnu radionicu i maskiranje u duhu praznika uz pomoć šljokičastih majstora.

Školarce, ali i sve koji se tako osećaju očekuje misteriozni obilazak interaktivne postavke na poznatom mestu u novoj, strašnijoj dimenziji.

Posetite Muzej i istražite preuređene eksponate, fotografišite se sa popularnim iluzijama i otkrijte preostala iznenađenja pripremljena specijalno za ovu priliku!

Zaštitne mere će biti pojačane. Nošenje maski je obavezno tokom čitave posete.

P.S. Noć veštica u Muzeju nije strašna, ali zabava je strašna !

SVAKE SREDE

LETNJE MOZGAONICE u Muzeju iluzija

Popularni program Mozgaonica aktuelan je i ove sezone te se osnovci i srednjoškolci mogu priključiti interaktivnim edukacijama koje će se odvijati unutar muzejskih prostorija. Tokom 2h trajanja, školarci će imati priliku da kroz upoznavanje sa eksponatima nauče nešto više o svojim čulima; a zatim oprobaju u interaktivnom kvizu u timskoj atmosferi. Poslednji deo programa posvećen je rešavanju logičko – didaktičkih igrica koje podstiču koncentraciju, motoriku kao i razmišljanje „van okvira“.

Program „Mozgaonica“ odobren je od strane Zavoda za obrazovanje i vaspitanje kao svojevrsna eksperimentalna nastava van učionice.

Program je prilagođen uzrastu 7-14 godina

Termini: Svaka prva i poslednja sreda u mesecu, prema unapred ugovorenim grupama

Minimalan broj učesnika: 10 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena: 600,00 rsd po učesniku

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG ČETVRTKA

POTRAGA ZA TAJNOM IZGUBLJENOG SARKOFAGA u Barutani na Kalemegdanu

Otkrijte mistični svet kalemegdanske Barutane! Okupite porodicu ili povedite ekipu i upustite se u potragu za tajnom izgubljenog sarkofaga. Rešavajte zagonetke, rebuse i mozgalice zajedno sa članovima ekipe kako biste se približili otkrivanju tajne skrivene vekovima..

Program je prilagođen porodicama i grupama

Termin: Svakog četvrtka 18-19h

Minimalan broj učesnika: 12 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena:  Porodična ulaznica (2 odraslih i 2 dece) – 2000,00 rsd / Pojedinačna: 850,00 rsd

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG PETKA

PORODIČNI DAN u Muzeju iluzija

Do kraja avgusta svakog petka na kupovinu porodične ulaznice dobijate popust od 10%.

Posetite nas u Nušićevoj 11 i istražite svet iluzija!

SVAKE NEDELJE

TURNIR U XXL IGRICAMA na Kalemegdanu

Pridružite nam se na turniru dilema igrica na tlu Kalemegdana, kod fontane Ribar! Učesnici će biti u prilici da se oprobaju u jednom od najizazovnijih koncepata logičkih igrica gde će moći da se zabave ali i da testiraju svoje strpljenje, koncentraciju kao i takmičarski duh. Pokušajte da složite zadati oblik tangram slagalice u određenom vremenskom roku ili pobedite takmičare u partiji čoveče ne ljuti se!

Termin: Svake nedelje u periodu 15-20h

Cena: 150,00 rsd po osobi (kotizacija u trajanju od 1h)

Program je predviđen svim uzrastima

Prijave na licu mesta

U slučaju vremenskih neprilika program može biti odložen ili otkazan

Muzej Iluzija Beograd je u saradnji sa JP Beogradskom Tvrđavom zbog epidemiološke situacije preduzeo sve neophodne mere u cilju bezbednog održavanja programa.

Muzika u svetu iluzije

INTERAKTIVNI SPEKTAKL MUZIKE I ILUZIJE

U Muzeju Iluzija, Nušićeva 11, u petak 13.12.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni događaj gde ćete imati prilike da zajedno sa jednim od najpoznatijih kulturnih ambasadora naše zemlje, kompozitorom Aleksandrom Simićem izbrišete razliku između iluzije i stvarnosti kroz misteriju zvuka i magiju umetnosti.

Za one sujeverne, petak trinaesti nije najsrećnija kombinacija… Za ljubitelje klasične muzike i poštovaoce lika i dela jednog od najuspešnijih savremenih stvaralaca ovih prostora, ovo je prilika za “oči u oči” sa čovekom koji je u toku svoje zavidne višedecenijske karijere blisko sarađivao sa institucijama poput Ujedinjenih Nacija, Vatikana, NASA, Stejt Dipartmenta, Ruske Federacije ili Jad Vašema.

Ovo malo i uzbudljivo putovanje kroz lavirinte unutrašnjeg uha, moždanih vijuga i ljudske duše, biće praćeno i interaktivnim sadržajima, interesantnim multimedijalnim primerima, kao i odlomcima Simićevih kompozicija.

Simićev originalni pristup životu i umetnosti koji se ogleda kroz njegovo stvaralaštvo neće Vas ostaviti ravnodušnima, a za posetioce smo pripremili i posebno iznenađenje večeri.

U okviru susreta, omogućen je obilazak postavke Muzeja iluzija.

Ulaz je slobodan ali broj mesta je ograničen, te Vas pozivamo na što ranije prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs ili putem telefona: +381 63 611 911

Muzika u svetu iluzije

Dizajn koji se pamti!

INTERAKTIVNI SPEKTAKL ILUZIJE I DIZAJNA U MUZEJU ILUZIJA

U Muzeju iluzija, Nušićeva 11, 20.11.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni spektakl iluzije i dizajna za sve ljubitelje otvorenog uma pod dizajnerskom palicom akademika profesora dr Sokola Sokolovića.

Znate li ko je dizajnirao grb sportskog društva „Crvena zvezda“, a ko osmislio dizajn legendarnog automobila „Yugo“? Zašto ponekad dajete prednost dizajnu nad logikom, a igra crnog i belog je tako zanimljiva i večna? Idu li linije pravo ili krivo i šta stvarno vidimo, a šta nam se samo čini? Da li je Vaša fotelja udobna ili samo lepo dizajnirana? Ima li geometrije u geometrijskom slikarstvu i kako je futurizam zakoračio na vrata multimedijalne umetnosti?

Saznati sve ove odgovore, obići postavku Muzeja iluzija, uživati u izlaganju vrsnog doktora dizajna i učestvovati u iznenađenju večeri, samo prijavom na e-mail- potpuna je stvarnost!

Ulaz je slobodan, prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs
Broj mesta je ograničen.