Ako slika govori više od hiljadu reči, iluzija govori više od milion njih!

Uđite u fascinantni svet iluzija koje će vam poljuljati poverenje u čula, ali vas pritom i oduševiti; svet koji će vas potpuno zbuniti, ali vas i štošta naučiti… Posetite nas i ostaćete zadivljeni jer ništa nije onako kako se čini, posebno ne u Muzeju iluzija!

Da li ste spremni za još veću, još bolju, još fascinantniju avanturu? Posetite beogradski Muzej iluzija; nudimo vam intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo s pregršt novih, još neviđenih iluzija!

Beograd, glavni grad iluzija!

Beogradski Muzej iluzija otvara prostor za društven i zabavan izlet u svet koji očarava sve generacije! To je savršeno mesto za nova iskustva i uživanje s prijateljima ili porodicom. To nije samo mesto za decu, koja obožavaju da dolaze, to je i mesto za roditelje, parove, dede i bake! Mesto za svakoga!
Proverite šta vam sve nudimo, nećete verovati svojim očima!

Hrabro uskočite u vrtlog iluzije koji stvara Vortex tunel. Vortex će Vas potpuno izbezumiti i naterati da se svojski borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar i nastojanju da napravite svaki sledeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini! Iskrivite sliku o sebi u sobi ogledala, izgubite se u beskonačnoj sobi, oduprite se gravitaciji i odnosima veličina i fotografišite se u svim, ali baš u svim nemogućim pozama!

Zavarajte oko i zabavite um!

Uživajte u našoj zbirci holograma, zagledajte se u svaku optičku iluziju i dobro osmotrite svaku instalaciju. One su sjajan, zaigran podsetnik da naše pretpostavke o svetu koji vidimo ponekad stvarno jesu samo – pretpostavke!

Pravo bogatstvo eksponata sigurno će vas navesti da protrljate oči u neverici! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučićete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, posle čega ćete bolje razumeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razume.

Na samom kraju zaustavite se u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama; sigurni smo da ćete doživeti bar malo frustracije i mnogo, mnogo zabave.

Dođite, istražite svet iluzija i doživite nemoguće! …samo nikako ne zaboravite poneti svoj omiljeni fotoaparat! 😉